Aivojumppaa

Kissan aivojumppaa.
Tietotekniikka on rientänyt kissan aktivoinnin avuksi. Tableteille on saatavilla lukuisia kissoille tarkoitettuja pelejä.

Aivojumppa pitää kissan mielen virkeänä

Sisällä kissalle voi tarjota monipuolista aivojumppaa, joko yhdessä ihmisen kanssa tai itsenäisesti toteutettaviksi. Kissan aktivointi ei siis välttämättä vaadi ihmisen osallistumista tai välitöntä läsnäoloa, vaikka moni kissa nauttiikin myös yhteisestä tekemisestä rakkaan omistajansa kanssa.


Keinoja kissan aktivointiin sisätiloissa ovat muun muassa

  • Aktivointipallo ja muut älypelit. Yksi yleisimmistä kissan itsenäiseen aktivointiin soveltuvista leluista on aktivointipallo, joita on saatavilla myös kissan tassuun sopivina versioina. Aktivointipallo on siis ontto pallo, jonka sisään laitetaan kissan herkkua esim. kuivanappulaa. Kissan pyöritellessä palloa lattialla oikealla tavalla, rei’ästä tulee nappuloita yksitellen. Aktivointipalloja on saatavilla eri vaikeusasteita ja ne ovat hinnaltaan melko edullisia.Kokeneemmille itsenäisille aivojumppaajille on olemassa myös erilaisia aktivointipelejä, joissa herkkupala löytyy siirreltävien elementtien takaa.
  • Pallot, leluhiiret yms. perinteiset lelut ovat mukavia ja kissasta riippuen joko itsenäiseen tai ihmisen kanssa käytävään leikkiin soveltuvia. Kissanminttutujaus on hullaannuttava lisä, joka kyllä kärsii inflaation melko nopeasti. Meillä vanhat lelut saavat aika-ajoin ihan uutta nostetta, kun suihkautan niihin uutta tuoksua kissanminttuspraylla. Myös valerianalla terästetyt lelut saavat meidän kollikolmikon päät sekoamaan.

    Tämä kuulostaa makaaberilta, mutta oikeat eläinten osat saavat ainakin meidän kissat hullaantumaan aivan täysin. Meillä oikeita höyheniä tai turkista sisältävät lelut ovat olleet kaikista suosituimpia ja niihin suhtaudutaan kissojen toimesta selkeästi suuremmalla innolla kuin keinokuituisiin.

    Henkilökohtaisesti suhtaudun kuitenkin teollisiin aitoa turkista tai sulkia sisältäviin kissanleluihin varauksella, sillä niissä käytettyjen eläinperäisten materiaalien alkuperästä tai taustoista ei ole mitään takeita. En halua tukea epäeettistä eläinten kohtelua ja siksi meillä keskitytäänkin eettisten lelujen hankkimiseen.

    Eettisiä vaihtoehtoja on muunmuassa Perditan jengin valmistamat riistahuiskat ja -lelut, joissa on käytetty metsästyksen sivutuotteena syntyviä sulkia. Lisäksi myös suoraan kotimaisilta ruokajyrsijäkasvattajilta ostetut kokonaiset pakastehiiret ovat eettinen vaihtoehto ja tuovat kissalle sekä aktiviteettia, että vaihtelua ruokavalioon.

  • Juokseva vesi. Suihkusta tai lavuaarin hanasta ohuena norona valuva vesi herättää monen kissan kiinnostuksen. Sitä yritetään haukata, pyydystää ja läpsiä tassulla ja sitten ihmetellään kun se vesi vaan karkaa tarkimmankin kissan tassujen välistä viemäriin.
  • Tietotekniikka. Mikäli kissan emäntä tai isäntä sattuu olemaan iPadin tai muun taulutietokoneen omistaja, kannattaa tutkia myös kissoille tarkoitettujen sovellusten mahdollisuuksia. iPadille on olemassa esim. Games for Cats -sovellus, jossa jahdataan ruudulla kipittävää hiirtä tassulla sitä läpsien. Tähän sisällytettäneen pieni varoituksen sana. Kuten kyseisen pelin nettisivuillakin todetaan, niin ”tämän pelin myötä saatat menettää ipadisi hallinnan ikuisiksi ajoiksi… kissallesi”.
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s