FIFe

FIFe
FIFen näyttelyissä on kotikissoille oma luokka.

FIFe ja Suomen Kissaliitto

Suomen Kissaliitto on FIFen alainen suomalainen yhdistys, jonka alaisena taas toimii monia näyttelyitä järjestäviä rotukissayhdistyksiä. Näissä näyttelyissä on kotikissoille oma luokkansa, luokka 14. Kotikissaluokassa kissat arvostellaan karvan pituuden ja sukupuolen perusteella. Luokassa on omat ryhmänsä lyhytkarvaisille uroksille, lyhytkarvaisille naaraille, pitkäkarvaisille uroksille ja pitkäkarvaisille naaraille.

Pennut ja aikuiset kisaavat samassa ryhmässä keskenään. Lisäksi kotikissoille on olemassa oma veteraaniluokkansa, joka on tarkoitettu yli 7 -vuotiaille kotikissoille. Kotikissoille on FIFen näyttelyissä omat EMS-koodinsa, jotka määrittelevät kissan rodun ja ”ominaisuudet” . Ne ovat HCS = House Cat Shorthair (lyhytkarvainen kotikissa) ja HCL = House Cat Longhair (pitkäkarvainen kotikissa). Tämän lisäksi EMS-koodia voidaan kotikissojen kohdalla täydentää värin ja kuvion osalta samalla tavoin kuin rotukissoillakin, mutta se ei ole välttämätöntä.

Paria poikkeusta lukuunottamatta FIFe-näyttelyissä ei kotikissoille ole mahdollista saada titteleitä.

Niin FIFen kansainvälisissä, kuin Suomen Kissaliiton kansallisissakin näyttelysäännöissä on määritelty näyttelyn kulku myös kotikissojen osalta. Ennen kissansa ilmoittamista näyttelyyn sinun tulee olla jonkin Kissaliiton alaisen rotukissayhdistyksen jäsen ja huomioida seuraavat asiat:

  • Kissan tulee olla terve
  • Tiineenä olevat naaraat eivät saa osallistua näyttelyyn. Näyttelyyn ei myöskään voi osallistua sellainen naaras, jolla on alle luovutusikäiset pennut tai jotka erittävät maitoa
  • Kissa jonka korvat tai häntä on typistetty tai kynnet pysyvästi poistettu ei saa osallistua näyttelyyn
  • Sokeat tai kuurot kissat eivät saa osallistua näyttelyyn. Kokovalkoisen kissan kohdalla on esitettävä lääkärintodistus kissan normaalista kuulosta.
  • Kääpiökasvuiset tai jalkojen epämuodostumista kärsivät kissat eivät saa osallistua näyttelyyn (poly- tai oligodaktylismia, eli esim. ylimääräiset varpaat)
  • Kaikkien näyttelyyn osallistuvien, yli 10 kk ikäisten ja 1.1.2002 jälkeen syntyneiden kissojen on oltava tunnistusmerkittyjä (mikrosirutettuja)
  • Kaikkien yli 10 kk ikäisten näyttelyyn osallistuvien kotikissojen tulee olla steriloituja/kastroituja
  • Kissanpennun tulee näyttelyyn osallistuakseen olla vähintään 4 kk ikäinen ja 1 kg painoinen
  • Näyttelyyn osallistuakseen kissalla tulee olla todistettavasti voimassaolevat rokotukset (vähintään kolmoisrokotus, joka sisältää rokotteet kissaruttoa sekä herpes- ja caliciviruksia vastaan)
  • Kissan kynsien kärkien tulee olla leikatut näyttelyyn osallistuttaessa

FIFen näyttelyt ovat ns. yksikehäisiä, eli jokainen kissa käy näyttelypäivän aikana läpi ainoastaan yhden tuomarin arvostelun.


Lisätietoja: www.kissaliitto.fi | FIFe

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s