Kissalähtöinen sisustus

Kissalähtöinen sisustus
Kissalähtöinen sisustus voi miellyttää myös ihmisen silmää.

Vaikka ulkoilu onkin merkittävä kissan virikkeellistäjä, tapahtuu suurin osa sisä- tai valvotusti ulkoilevan kissan aktivoinnista kuitenkin sisätiloissa. Mikäli aktivointituokiot noudattavat aina samaa kaavaa, kyllästyy kissa helposti ja menettää niihin mielenkiintonsa. Kissan viihtyvyyteen ja aktiivisuuteen sisätiloissa voikin vaikuttaa muutamalla pienellä seikalla, jotka on helppo toteuttaa ihmisasukkejakin miellyttävin ratkaisuin.

Kissojen lajityypilliseen käyttäytymiseen kuuluu kiipeileminen ja hyppiminen. Kissa tarvitsee siis elinympäristöönsä korkeuseroja, mikä on hyvä ottaa kissataloudessa huomioon. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kissaperheen asunto tulisi verhota lattiasta kattoon usein ei niin ihmissilmää miellyttävillä kiipeily-ja raapimapuilla, vaan sitä, että kodin sisustuksessa otetaan, muodossa tai toisessa, huomioon kissan kiipeilyn tarve.


Joitain ideoita kissalähtöiseen ja ihmisasukkaan silmääkin miellyttävään sisustamiseen

  • Varta vasten kissoille suunnitellut kiipeilypuut ovat mukavia ja varmasti mieluisia käyttäjilleen, mutta eivät aina välttämättä ihmisasukkaiden mielestä maailman esteettisimpiä. Niinpä kissan kiipeilyn ja sallitut korkeat tasot voidaan yhdistää muuhun sisustukseen esimerkiksi jättämällä kirjahyllyn päällinen vapaaksi ja sallimalla kissan kiivetä hyllyyn.
  • Myös seinään kiinnitettävät yksitasoiset ”Lack” hyllyt ovat kauniita, edullisia ja myös kissa-asukkaiden mieleen. Mikäli hyllyjä hankitaan kissatarkoitusta silmälläpitäen, kannattaa niiden seinäänkiinnityksessä olla tarkkana ja noudattaa erityistä huolellisuutta. Hyllyt ja niiden kiinnitysmekanismit nimittäin ovat kissojen käytössä kovalla rasituksella.
  • Kissoille tai pienille koirille suunnitellut pehmeät nukkumapesät ripoteltuina ympäri asuntoa ovat monen kissan suosikkipaikkoja. Pesiä on saatavilla eri värisiä ja eri materiaaleista tehtyinä, joten jokaiseen sisustukseen löytyy varmasti sopiva ja oikeanlainen pesänsä.Käsistään näppärä kissanomistaja tekaisee toki omaan sisustukseensa sopivat nukkumapesätkin itse. Allekirjoittaneella taas puolestaan on tekstiilikäsityöpeukalo niin keskellä kämmentä, että tyytyy kissoineen kaupasta saataviin valmisversioihin.
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s