Kissan aktivoinnista

Kissan aktivoinnista
Kissa on aktiivinen eläin.

HUOM! Tämä teksti ei perustu kirjaoppiin, eikä mihinkään virallisiin näkemyksiin vaan on ainoastaan oman kokemukseni kautta opittua ja meidän perheessä hyväksi havaittua.

Kissan aktivointi kuulostaa monen ihmisen korvaan utopistiselta ja vähintäänkin suurta ajallista ja rahallista panostusta vaativalta ponnistukselta. Mielikuvitusta käyttämällä ja kissan luontaisia ja lajityypillisiä ominaisuuksia soveltamalla kissan aktivointi kuitenkin hoituu muiden tavallisten arkiaskareiden lomassa kuin itsestään.

Monet ajattelevat kissaa vain mukavuudenhaluisena ja laiskana sohvanlämmittäjänä, joka nukkuu suurimman osan vuorokaudesta eikä kaipaa virikkeitä. Luonnostaan kissa on kuitenkin aktiivinen eläin, joka tarvitsee monipuolista aktiviteettia. Kun unohtaa kissan aktivoinnista turhat suorituspaineet ja ennakkoluulot, huomioi kissan luontaiset ja lajityypilliset käyttäytymismallit ja laittaa seokseen aimoannoksen mielikuvitusta, pääsee jo pitkälle.

Tulet kyllä huomaamaan, ettei kissan aktivointi ole rakettitiedettä, vaan mukavaa yhdessäoloa karvaisen ystävän kanssa. Lisäksi kaikki kissan ja ihmisen välinen yhteinen tekeminen on omiaan voimistamaan ihmisen ja eläimen välistä suhdetta ja luottamusta.

Uskon että jokaiselle ”kissakolle” on olemassa juuri heille sopivat aktivoinnin keinot ja toivonkin antavani edes yhdelle lukijalle kipinän ottaa selvää, mitkä ne juuri hänen ja hänen kissansa kohdalla ovat.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s