Ulkoilu

Kissan ulkoilu
Kissan turvalliseen ulkoiluun löytyy kosolti vaihtoehtoja. Valjastelu on yksi niistä.

Ulkoilu ja ympäristön tarkkailu

Kissa nauttii ulkoilusta, raittiista ilmasta, hajuista ja ulkoelämän tarjoamista näkö- ja muista aistiärsykkeistä. Kissan valvomaton ulkoilu on kuitenkin naapurisopua ja ennenkaikkea kissan omaa turvallisuutta uhkaavaa toimintaa, joten kissan ulkoilu kannattaa järjestää valvotusti ja turvallisesti. Kissan turvalliseen ulkoiluun löytyy kosolti vaihtoehtoja ja onkin usein ainoastaan kissakon ihmispuoliskosta kiinni, millainen ulkoilutyyli valitaan.


Kissan turvallisen ulkoilun järjestämiseen löytyy kosolti vaihtoehtoja

  • Valjasulkoilu. Valjastellessa kissa ulkoilee valjaisiin puettuna ja hihnan päässä ihmisen sitä taluttaessa.

Valjastelu voi tapahtua omassa pihapiirissä, tai kauempana kotoa. Tärkeää on kuitenkin, että kissa reviiritietoisena eläimenä pääsee säännöllisesti tsekkaamaan ”reviirinsä” tapahtumat.

  • Ulkotarha. Näppärä omakoti- tai rivitaloasuja rakentaa pihalle kissalleen puurimoista ja pienisilmäisestä verkosta katollisen ulkoilutarhan. Pienenkin ulkotarhan mahdollistama ulkoilu on virkistävä ja kissan elämänlaatua parantava tekijä. Mikäli ulkotarhan rakentaminen hirvittää, on elementtejä ja tarhoja mahdollisuus ostaa myös valmiina. Harva kissa menee ulkotarhaansa harrastamaan liikuntaa, joten isoa aakeeta laakeeta tilaa tärkeämpää onkin, että ulkotarhassa on mahdollisimman paljon korkeuseroja ja tähystyspaikkoja.
    
   Kissantassujen uusi ulkotarha | Kissantassujen vanha ulkotarha

   Kissakiska
   ”Kissakiska”, eli Kissantassujen tämänhetkinen ulkotarha on noin 10 m2 verkotettu terassi.
  • Verkotettu parveke. Kerrostaloasujalle parvekelaseja huokeampi vaihtoehto on verkottaa parveke pienisilmäisellä verkolla. Tällöin kissat voivat turvallisesti nauttia parvekkeelta avautuvista maisemista, eikä verkko ole ruman näköinen omaan tai naapureidenkaan silmään.
  • Kun lähdet aamulla töihin tai kouluun, avaa yhden ikkunan sälekaihtimet apposelleen tai vedä sälekaihtimet kokonaan ylös muutaman kymmenen sentin matkalta. Ikkunan takana elävä luonto ohikiitävine lintuineen on vastustamaton ja kissat saattavatkin viettää pitkiä yhtäjaksoisia aikoja tätä luonnon ”laajakuvatelkkaria” tuijotellessa.
  • Tuuletusikkunoiden verkottaminen. Myös tuuletusikkunoiden verkottamista vahvalla hyttysverkolla kannattaa harkita. Joidenkin kissojen olen kuullut rikkoneen ja menneen läpi tavallisesta hyttysverkosta, joten tämän vinkin kokeileminen tapahtuu jokaisen omalla vastuulla.
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s